Stenbiderrogn med rucolapesto, rygeost , kartoffelpuré og bacon

Stenbiderrogn med rucolapesto, rygeost , kartoffelpure og bacon

Ret: Forret
Køkken: Dansk
Antal: 6
Forfatter: Peter Marker – www.madforsjov.dk

Ingredienser

  • 50 g stenbiderrogn pr person
  • salt peber
  • 2 skiver bacon pr person

Pesto .

  • 1/2 bk rucola salat
  • 50 g ristet hasselnødder
  • 1 stk hvidt brød uden skorpe
  • 2 dl olie
  • salt peber

Kartofler

  • 600 g kartofler mellem store
  • 3/4 dl yoghurt
  • 3 spsk citronolie
  • 1 spsk grov sennep
  • salt peber

Rygeost

  • 2 plader forårsrulledej pr person
  • 150 g rygeost
  • 2 spsk piskefløde
  • 1 spsk hakket purløg

Sådan gør du

  • Kom stenbiderrogn op i en sigte så evt. vand løber fra. Kommes op i en skål og krydres med salt og peber. Bacon lægges på bagepapir, læg bagepapir over, bages i pres ved 200 g i ca 10- 15 min til det er sprødt.
  • Hasselnøddeme ristes af på en tør pande, blendes med skyllet salat, nødder, brød og olie, smages til med salt og peber.
  • Vask kartoflerne, sættes i et ildfast fad, drys salt over, bages ved 180 g i ca 30-40 min til de er møre. Skær kartoflerne igennem, tag indmad ud, kommes op i en skål røres med citronolie og yoghurt, smages til med sennep salt og peber, massen skal virke grov.
  • Rør rygeost med piskefløde, salt peber og purløg. Rul små rør af forårsrulledej omkring rygeosten sættes på frost Steges i olie lige inden servering.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply