Stenbiderrogn med kartoffelbrød og sellericreme

Stenbiderrogn med kartoffelbrød og sellericreme.

Ret: Forret
Køkken: Dansk
Antal: 6
Forfatter: Peter Marker – www.madforsjov.dk

Ingredienser

  • 50 g stenbiderrogn pr person
  • salt, peber og citron saft

Selleri creme

  • 1/2 stk knoldselleri
  • 1 dl eddike
  • 1 dl sukker
  • 1/2 dl vand
  • salt og peber
  • 2 dl creme fraiche 18%
  • 1/2 spsk sennep
  • salt og peber
  • 1 dl hakket krydderurter evt ramsløg / kørvel

Kartoffelbrød 3 stk

  • 10 g gær
  • 1 dl lunkent vand
  • 2 spsk olivenolie
  • ca. 200 g durummel
  • salt

Fyld

  • 3 fed hvidløg
  • 2 stk kartofler
  • olivenolie
  • salt
  • hakket rosmarin

Sådan gør du

  • Opløs gæren i vandet tilsæt salt og olie, tilsæt melet lidt efter lidt og æltes godt igennem.
  • Lad dejen hvile i ca 1 time under klæde.
  • Del dejen i 3 stk formes som pølse rulles ud til tynd aflange brød og læg dem på en bageplade.
  • Skræl kartoflerne, skæres ud i tynde skiver, læg kartoflerne taglagte på brødet pensel dem med olie og presset hvidløg, drysses med salt og rosmarin.
  • Bages i ovnen ved 225 g i 10-12 min til de er gyldne.

Selleri creme

  • Skræl selleri og skæres juelliene på mandolinjern, kog sukker, eddike, vand, salt og peber op, hæld den varme syltelage over sellerien, lad det trække en 1/2 time og hældes op i en sigte, tryk væden fra tørres i køkkenrulle.
  • Smag creme fraiche til med salt, peber og sennep, vend selleri og hakket krydderurter i.
  • Krydder stenbiderrogn med salt, peber og citron saft.

Noter

Marts 2016

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply