Stenbiderrogn med blomkål, rygeost og agurkesalsa

Stenbiderrogn med blomkål, rygeost og agurkesalsa

Ret: Forret
Køkken: Dansk
Antal: 6
Forfatter: Peter Marker – www.madforsjov.dk

Ingredienser

  • 50 g rogn pr person
  • salt og peber
  • 1/2 stk citron – saften

Agurke salsa

  • 1/2 bdt dild gem lidt til pynt
  • 1 1/2 dl neutral olie
  • 1 stk agurk
  • 1 stk rødløg
  • 6 stk radiser
  • salt og peber

Blomkål

  • 1/2 stk blomkål
  • 1 stk salatløg
  • vand og salt
  • 2 dl piskefløde
  • 150 g rygeost
  • salt og peber
  • 1/2 stk citron – saften

Sådan gør du

Stenbiderrogn

  • Smag rognen til med salt, peber og citronsaft, kom rognen op i en sigte og dryp den af grundigt, sættes på køl indtil brug.

Agurkesalsa.

  • Pluk dilden gem lidt til pynt i koldt vand.
  • Blend resten af dilden med olien til det er blendet helt ud og sigt olien.
  • Skræl agurken, deles tag kernerne ud skæres i fine tern, drysses med salt lad det trække i 10 min skyl saltet af og kom det op på køkkenrulle og tørre.
  • Pil rødløg hakkes i fine tern, rens radiser og skæres i fine tern.
  • Vend agurk, rødløg og radiser sammen vend dild olien i lad det trække indtil brug.
  • Rens og skær blomkålen ud i grove stykker, pil løg og snittes groft kog blomkål og løg i vand og salt til det er mørt, sigt vandet fra, damp det tørt, kog fløden ned til halvdelen.
  • Blend blomkålen med den varme fløde, afkøl pureen og rør rygeosten i, smages til med salt og peber.

Noter

Februar 2020

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply