Stenbider rogn med marinerede kartofler, radiser, karsecreme og friterede nudler

Stenbider rogn med marinerede kartofler, radiser, karsecreme og friterede nudler

Ret: Forret
Køkken: Dansk
Antal: 6
Forfatter: Peter Marker – www.madforsjov.dk

Ingredienser

  • 70 g urenset rogn pr person
  • vand og salt
  • 500 g kartofler
  • vand og salt

Marinade

  • 1 1/2 dl olivenolie
  • 1 spsk hvid balsamico
  • 1 stk lille rødløg
  • 2 fed hvidløg
  • 1/2 bdt løvstikke
  • 1/4 bdt mynthe
  • salt og peber

Radiser

  • 6 stk radiser
  • koldt vand

Karsecreme

  • 200 g youghurt
  • 1 spsk revet peberrod
  • 1/2 bk karse
  • salt, peber og sukker

Nudler

  • 40 g nudler
  • neutral olie
  • karse til pynt

Sådan gør du

Rogn

  • Fjern de store hinder fra rognen og kom dem i koldt vand, pisk godt med et piskeris så resten af hinderne sætter sig på piskeriset. Kom rognen op i en sigte så vandet løber fra.
  • Kom rognen op i en skål krydderes med salt og peber, sættes på køl indtil brug.

Kartofler

  • Skrab kartoflerne koges møre i vand med salt og afkøles, skæres i pæne skiver.

Marinade

  • Pil løgene og snittes fint, pluk løvstilke og mynthe blade, blend olie med løg, løvstikke og mynthe smages til med salt og peber
  • Vend marinade og kartofler forsigtigt sammen, lad det trække indtil brug.

Radiser

  • Rens radiserne, skæres i ultra tynde skiver kommes i koldt vand indtil brug.

Creme

  • Rør yoghurt med salt, peber og sukker vend revet peberrod og klippet karse i.

Nudler

  • Del nudlerne friteres i varm olie på en pande lidt af gangen til det er sprødt, kom det på køkkenrulle og drys det med salt.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply