Stegte hvide asparges med tiger rejer, ramsløg olie, kørvel creme

Stegte hvide asparges med tiger rejer, ramsløg olie, kørvel creme.


Ret: Forret
Køkken: Dansk
Antal: 6
Forfatter: Peter Marker – www.madforsjov.dk

Ingredienser

  • 2-3 stk hvide asparges pr person
  • smør, salt og peber

Ramsløg olie

  • 1 bdt ramsløgblade
  • 1 dl olivenolie
  • 1 dl neutral olie
  • salt peber

Asparges

  • 8 stk grønne asparges
  • Ramsløg olie

Tigerrejer

  • 3 stk tiger rejer pr person
  • ramsløg olie
  • 75 g rygeost
  • 2 dl creme fraiche 38%
  • 1-2 fed hvidløg
  • 1/2 spsk sennep
  • 1/2 bdt kørvel
  • salt peber

Sådan gør du

  • Skræl de hvide asparges og knæk det nederste trævlede stykke af, lynsteg dem på en pande med smør og kom dem op i et ildfast fad.
  • Ved servering lun asparges i ovnen ved 100 g.

Ramsløg olie.

  • Snit blade fra ramsløgene blendes med de to slags olier så det bliver en flot grøn farve.
  • Smages til med salt, peber og sigt, del derefter i 2 portioner.

Asparges

  • Grønne asparges knæk det nederste af, lav lange tynde strimler på et mandolinjern eller med en tyndskraller kom det i koldt vand.
  • Ved servering hæld vandet fra aspargenes og lægges på køkkenrulle, vend aspargenes i ramsløg olien.

Tiger rejer

  • Pil tiger rejerne og fjern tarmen vend dem i halvdelen af ramsløg olien, lad det trække indtil brug.
  • Ved servering ristet af på en pande til de er lyserøde.

Kørvel creme

  • Rør rygeost og creme fraiche sammen smages til med presset hvidløg, salt, peber og sennep.
  • Vend meget fint hakket kørvel i, kom cremen op i en sprøjtepose lægges på køl indtil brug.

Noter

Skral de hvide asparges og knæk det nederste trævlede stykke af, lynsteg dem på en pande med smør og kom dem op i et ildfast fad. Ved servering lun asparges i ovnen ved 100 g. Ramsløg olie. Snit blade fra ramsløgene blendes med de to slags olier så det bliver en flot grøn farve. Smages til med salt, peber og sigt, del derefter i 2 portioner. Grønne asparges knæk det nederste af, lav lange tynde strimler på et mandolinjern eller med en tyndskraller kom det i koldt vand. Ved servering hæld vandet fra aspargenes og lægges på køkkenrulle, vend aspargenes i ramsløg olien. Tiger rejer Pil tiger rejerne og fjern tarmen vend dem i halvdelen af ramsløg olien, lad det trække indtil brug. Ved servering ristet af på en pande til de er lyserøde. Kørvel creme Rør rygeost og creme fraiche sammen smages til med presset hvidløg, salt, peber og sennep. Vend meget fint hakket kørvel i, kom cremen op i en sprøjtepose lægges på køl indtil brug.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply