Stegt sandart / helleflynder med auberginekaviar, karrycreme og bagte tomater

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Stegt sandart / helleflynder med auberginekaviar, karrycreme og bagte tomater

Ret: Forret
Køkken: Dansk
Antal: 6
Forfatter: Peter Marker – www.madforsjov.dk

Ingredienser

  • 100 g fisk pr. person
  • Olie — salt — peber

Aubergine:

  • 1-2 stk aubergine
  • 1 stk gulerod
  • 1 stk skalotteløg
  • 2 stilke bladselleri
  • 2 fed hvidløg
  • 50 g soltørret tomat
  • Hakket persille
  • Olie — salt — peber

Creme:

  • 1 stk skalotteløg
  • 1 fed hvidløg
  • 1-2 spsk karry
  • 2 dl Hønse- eller fiskefond
  • 2 dl Piskefløde
  • 2 spsk smør
  • olie — salt — peber

Tomater:

  • 9 stk store cherrytomater
  • 2 spsk hakket oliven
  • 2 stilke timian
  • Salt – peber — sukker
  • 2 spsk olie

Sådan gør du

  • Rens fisken — skæres ud i portionsstykker.
  • Krydders med salt og peber.
  • Steges lige inden serveringen.

Aubergine

  • Stik aubergine med en gaffel – smøres ind i olie og sættes i ovnen ved 200 0 i ca. 1/ -3/4 time.
  • Flæk dem og skrab kødet ud.
  • Hak det groft med en kniv.
  • Damp vandet ud på en pande,
  • Rens grøntsageme og skær dem i brunoise, det er meget meget fine tern.
  • Sauteres afi olie i en gryde 4-5 min.
  • Vend auberginemassen i.
  • Lunes ved serveringen — vendes med hakket persille og smages til med salt og peber.

Sauce:

  • Hak løg og hvidløg — sauteres af i olie. Kom karry i – brændes af.
  • Tilsæt fonden — koges ned. Kom piskefløden på — koges jævn.
  • Blendes og smages til med salt og peber.

Tomater:

  • Skær tomaterne igennem.
  • Sættes i et ildfast fad.
  • Hak oliven meget fint — vendes med timianblade.
  • Krydder tomaterne med salt, peber og sukker.
  • Fordel oliven over – sættes i ovnen ved 120 0 i ca. 3/4 time.

Noter

November 2006

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply