Stegt poussin med rødbede, persillerod, svampe og sky

Stegt poussin med rødbede, persillerod, svampe og sky

Ret: Hovedret
Køkken: Dansk
Antal: 6
Forfatter: Peter Marker – www.madforsjov.dk

Ingredienser

  • 1 stk poussin pr person

Lage

  • 1 1/2 dl olivenolie
  • 3/4 dl mørk balsamico
  • 2 stk appelsinsaft og skal
  • 3/4 dl soya
  • 2 kviste rosmarin hakket

Svampe

  • 500 g bl svampe
  • olie til stegning

Rødbeder

  • 600 g rødbeder
  • vand og salt
  • 2 spsk honning
  • salt og peber
  • lage fra poussin

Persillerod

  • 3 stk persillerod
  • honning til stegning

Sauce

  • 2 stk skalotteløg
  • 3 fed hvidløg
  • 1/2 stk porre
  • lår og vinger
  • olie
  • 1/2 dl mørk balsamico
  • 2 dl vand
  • 6 dl hønsefond
  • 75 g smør

Sådan gør du

  • Skær lår og vinger fra poussinerne og klip ryggen af, derefter skyl possin og tør den.
  • Pisk lagen sammen og vend kødet heri stilles på køl, skal marineres ca 3/4 time. Tag kødet op, gem lagen, krydder kødet med salt & peber.
  • Kødet lægges i en smurt portionsform, ved servering sættes i en forvarmet ovn ved 180 g i ca 15 min hviler i 5 min.

Sauce

  • Pil løgene og hakkes, snit og vask porre, sauteres af i olie, kom lår og vinger ved og brunes godt sammen, kom balsamico, vand og hønsefond ved og lad det simre i ca 25 min, sigt fonden.
  • Koges ned til det det har en passende konsistens, ved servering piskes med koldt smør og smages til med salt og peber.

Rødbeder

  • Skræl rødbeder, skæres i tern, blanceres i vand og salt i 5 min. Ved servering blendes rødbederne med sigtet lage fra poussinerne, koges let igennem smages til med honning, skal værre en grov mos.

Persillerod

  • Skrælles og skæres i kvarte steges i honning til de er møre, krydderes med salt, lunes i ovnen ved 150 g ved servering.

Svampe

  • Rens svampene og del dem, ristes af i olie.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply