Stegt lammekølle med blommekompot, portvin-druesauce oq spidskåltimbale

Stegt lammekølle med blommekompot, portvin-druesauce oq spidskåltimbale

Ret: Hovedret
Køkken: Dansk
Antal: 6
Forfatter: Peter Marker – www.madforsjov.dk

Ingredienser

  • 1 stk lammekølle
  • olie – salt – peber
  • timian

Blommekompot

  • 6 stk blommer
  • 2 stk kanelstænger
  • 1 stk appelsin saft og skal
  • 1 stk citron – saft + skal
  • 1 spsk hvid balsamico

Sauce

  • 200 g vindruer
  • 2 stk skalotteløg
  • 1/2 dl mørk balsamico
  • 1 dl portvin
  • 3 dl mørk fond
  • 50 g smør

Spidskåltimbale

  • 1 stk spidskål
  • 1 stk gul peber
  • 1 stk rød peber
  • 2 stk rødløg
  • olie, salt og peber

Sådan gør du

  • Rens lammekøllen, skær benet ud og rids den, brunes af i olie, kom salt, peber og timian på. Sættes i en forvarmet ovn ved 200 gr. i ca. 1/2 time. Tages ud, inden servering sættes køllen ind igen i 20 – 25 min., hviler 15 min. inden den skæres ud.

Blommekompot

  • Skær blommerne igennem, tag sten ud. Lægges i et ildfast fad, kom saft og skal på samt knust kanel og balsamico. Sættes i en forvarmet ovn ved 200 gr. i ca. 1/2t., lunes inden servering.

Sauce

  • Pluk druerne, pil og hak løg, sauteres af i olie, tilsæt balsamico, simre i 10 min., kom portvin og fond på, lad det simre i 20 min. passere saucen igennem en sigte, koges ned, piskes med smør, smages til med salt og peber.

Timbale

  • Snit kålen fint, blancheres i vand og salt. Rens og skær løg og peberfrugt i fine strimler ristet af i olie, smages til med salt og peber, vendes i kålen med hakket persille, lunes inden servering.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply