Stegt hellefisk med basilikumrasp, karrygrøntsager og passionsdressing

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Stegt hellefisk med basilikumrasp, karrygrøntsager og passionsdressing

Ret: Hovedret
Køkken: Dansk
Antal: 6
Forfatter: Peter Marker – www.madforsjov.dk

Ingredienser

  • 150 g fisk pr. person
  • Salt — peber æg

Rasp:

  • 150 g rasp
  • 1 bdt Basilikum
  • 50 g revet parmesan
  • Salt — peber
  • Olie — smør til stegning

Grøntsager

  • 2 stk gulerod
  • 1 stk squash
  • 1 stk fennikel
  • 2 stk rødløg
  • vand – salt
  • 1 spsk karry
  • olie – smør

Sauce:

  • 3 stk passionsfrugter
  • 1/2 stk citron saften
  • 1/2 dl Trøffelolie
  • 1/2 dl Hyldeblomstsaft
  • Salt og peber

Sådan gør du

Rasp

  • Pluk basilikumblade af. Blend med rasp, ost, salt og peber.

Fisk:

  • Skær fisken ud i portionsstykker. Vendes i pisket æg og rasp.
  • Brunes af i halv olie og smør i et ildfast fad.
  • Fisken lunes inden serveringen ved 200 grader

Grøntsager:

  • Skræl gulerod — skæres i skiver.
  • Squash deles og kernerne tages ud og skæres i skiver
  • Rødløg og fennikel renses og snittes.
  • Blancher gulerod og fennikel i vand — salt hver for sig.
  • Kommes i en sigte
  • Varm olie og smør op.
  • Kom karry i.
  • Rist grøntsagerne af.
  • Kommes op i et ildfast fad.
  • Lunes ved serveringen.

Sauce:

  • Skær passionsfrugterne igennem og tag kødet ud.
  • Blendes med resten af ingredienserne.
  • Smages til med salt og peber.

Noter

Januar 2006

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply