Squash-bagt laks med græskar og krydderurtesauce

Squash-bagt laks med græskar og krydderurtesauce

Ret: Hovedret
Køkken: Dansk
Antal: 6
Forfatter: Peter Marker – www.madforsjov.dk

Ingredienser

  • 6 stk laks a 150 g
  • 2-3 stk squash
  • 6 kviste timian
  • salt og peber
  • 6 stk bagepapir á 20x20cm

Græskar

  • 1 stk græskar

Kartofler

  • 400 g aspargeskartofler

Krydderurtesauce

  • 4 stk forårsløg
  • 1 bdt dild
  • 1 bdt persille
  • 1 tsk estragon
  • 3 spsk smør
  • 1/2 l bouillon
  • 3 dl CremeFraiche 18%
  • 1 spsk majsstivelse
  • salt og peber

Sådan gør du

  • Drys laksen med salt og peber. Skyld squashene. Skær dem i lange tynde brede strimler på et rivejern. Læg en kvist timian på laksen og rul squash rundt om. Derefter rulles bagepapir om. Bages i ovnen i 20 min. ved 180 grader

Græskar

  • Græskar renses og skæres i tern og dryppes med olie, salt og peber. Lægges i et ildfast fad og sættes i ovnen sammen med laksen.

Kartofler

  • Kartofler koges og pilles. Steges i smør og persille.

Kryddderurtesauce

  • Snit forårsløgene fint på skrå. Hak dild, persille og estragon. Brassér det hele i smør i en gryde. Tilsæt bouillon og lad det koge i 3 min. Rør cremefraiche og majsstivelse sammen og rør det saucen. Smag til med salt og peber.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply