Skærissing med græskar, skorzonerødder og krebsesauce

Skærissing med græskar, skorzonerødder og krebsesauce

Ret: Hovedret
Køkken: Dansk
Antal: 6
Forfatter: Peter Marker – www.madforsjov.dk

Ingredienser

  • 1 stk skærising pr person
  • olie-salt og peber

Sauce. Ben fra fisken

  • 2 stk løg
  • 1 stk porre
  • 3 fed hvidløg
  • 3 stk laurbærblade
  • 10 stk hel hvid peber
  • 1/2 dl vineddike
  • 4 dl hønseboullion
  • 3 dl vand
  • 2 dl piskefløde
  • 180 g krebsehaler
  • salt og peber

Græskar

  • 1/2 stk hokaido græskar
  • 1 dl olivenolie
  • 1 spsk revet ingefær
  • 1 spsk timian blade
  • 1 spsk vineddike
  • salt og peber

Skorzonerødder

  • 1 1/2 stk skorzonerødder pr person
  • eddike og vand
  • 1 spsk smør
  • 1 stk citron
  • salt og peber

Fritering

  • 2-3 stk skorzonerødder
  • olie til fritering

Sådan gør du

  • Skær filerne fra fisken fold filerne og læg dem på smurt folie, så der bliver en pæn firkant.
  • Krydres med salt og peber, fold folien så der er en åbning og sættes på køl.
  • Ved servering sættes i en forvarmet ovn ved 180 g i ca 10-12 min.

Skorzonerødder

  • Vask og skral rødderne så al det mørke er væk og skær dem ud i lange stykker, lægges i koldt vand med eddike. Ved servering hæld vandet fra, tørres i køkkenrulle, steges i smør under svag varme til de er pæn brune, kom citronsaft, salt og peber på.
  • Vask skorzonerødderne og skræl dem i lange tynde skiver med en tyndskræller, kom dem op i vand og eddike, tag lidt op ad gangen friteres i olie til de er sprøde læg dem på køkkenrulle.

Sauce

  • Rens grønsagerne og skæres i grove tern og skylles, sauteres afi olie tilsæt fiskeben og vendes kom vineddike, peber, laurbærblade, vand og fond på lad det simre i 20 min sigtes.
  • Sigtes igen igennem et vådt viskestykke, kog fonden ned til der er ca 4 dl tilsæt piskefløden og koges ned til det har en cremet konsistens, kom halvdelen af krebsehalerne i saucen.
  • Den anden halvdel bruges til pynt.
  • Ved servering blendes saucen smages til med salt og peber

Græskar

  • Skræl græskarene, skæres i både. Pisk olie, vineddike, timian, revet ingefær, salt og peber sammen, vend græskarene i og kom dem på en bradpande med bagepapir, sættes i en forvarmet ovn ved 200g i 30-40 min til de er møre, kommes op i en gryde og blendes med lidt smør. Lunes ved servering.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply