Safran risotto med svampe, ristet skinke og syltede perleløg

Safran risotto med svampe, ristet skinke og syltede perleløg.

Ret: Forret
Køkken: Dansk
Antal: 6
Forfatter: Peter Marker – www.madforsjov.dk

Ingredienser

  • 2 stk skalotteløg
  • olie
  • 200 g risotto ris
  • 200 g østershatte
  • 75 g parmesan
  • 2 dl hvidvin
  • 5 dl hønsebouillon
  • 1/2 tsk safran
  • salt peber
  • 25 g smør

Skinke

  • 1 skive skinke pr person
  • 2 pk bøgehatte
  • olie
  • salt peber

Perleløg

  • 8 stk perleløg
  • 1 dl eddike
  • 1 dl sukker
  • hakket persille til pynt

Sådan gør du

  • Børst østershattene, skæres i fine tern, ristet af i lidt olie på en pande.
  • Pil løg, skæres i fine tern, sauteres af i lidt olie i en gryde, tilsæt ris og vendes kom hvidvin på og lad det koge igennem. Kom de ristede østershatte og safran i, tilsæt lidt hønsebouillon ad gangen og lad det simre, spæd løbende til med hønsefond. Lad fonden indkoge før nyt tilsættes, og rør godt hele tiden i risene, rør til sidst smør og parmesan i.
  • Smages til med salt og peber.

Skinke

  • Læg skinken på en bageplade med bagepapir. Sættes i en forvarmet ved 200 grader til det er sprødt, tages ud og lægges på køkkenrulle.

Perleløg

  • Pil løgene skæres i kvarte kom dem op i en skål.
  • Kog eddike og sukker op til sukkeret er smeltet og hæld den varme lage over løgene og lad dem trække indtil brug.
  • Skær bøgehatte fra roden og børst dem, de må ikke skylles, ristes af i olie, krydres med salt og peber

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply