Roulade med chokoladefyld, syltede rødvinsfigner og mynthe

Roulade med chokoladefyld, syltede rødvinsfigner og mynthe

Ret: Dessert
Køkken: Dansk
Antal: 6
Forfatter: Peter Marker

Ingredienser

Bund

  • 4 stk æg
  • 125 g flormelis
  • 60 g mel
  • 25 g kartoffelmel

Chokolade

  • 3 dl piskefløde
  • 1 dl nescafe
  • 150 g mørk chokolade
  • 2 spsk flydende honning
  • 200 g hindbær

Figner

  • 6 stk figner
  • 1 1/2 dl rødvin
  • 100 g sukker
  • 1 stk citron- saft -skal
  • 2 tsk kanel

Mynthe

  • 1/2 bdt mynthe
  • 75 g sukker

Sådan gør du

Bund

  • Pisk æg og flormelis sammen til det er luftigt, bland mel og kartoffelmel sammen og vendes i æggemassen, smør dejen ud på bagepapir og bag bundenved 180 g i ca 8 min, tages ud og afkøles.

Creme

  • Lav en stærk kaffe, hældes over hakket chokolade, rør honning i. Pisk fløden vendes med chokoladen or stilles på køl, mos hindbær med en gaffel og de sættes på køl.
  • Tag bagepapiret af lagkagebunden og læg den på et nyt stykke bagepapir smør de moste hindbær på derefter chokoladecremen, rul rouladen stramt og pak den ind i stanniol sættes på frost. Ved servering rulles rouladen i kakao.

Figner

  • Skær figner igennem, læg dem i et ildfast fad, kog lagen op med rødvin sukker citronsaft skal og kanel, hæld det over fignerne, sættes i ovnen i ca 8- 10 min ved 180 g.

Mynthe

  • Pluk mynthebladene og blend dem med sukker til det er grønt.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply