Røget tun med lun pebersalat og citron beurre blanc

Røget tun med lun pebersalat og citron beurre blanc

Ret: Forret
Køkken: Dansk
Antal: 6
Forfatter: Peter Marker – www.madforsjov.dk

Ingredienser

  • 75 g røget tun — pr. person
  • Olie- salt- peber
  • 1 stk rød peberfrugt
  • 1 stk gul peberfrugt
  • 1/2 stk agurk
  • 2 fed hvidløg
  • 1 dl citronolie
  • Salt- peber
  • 1 spsk timianblade
  • 1 stk skalotteløg
  • 1/2 dk hvid edikke
  • 1 dl hønsefond
  • 1 stk citron – saften
  • 75-100 g Smør
  • brøndkarse

Sådan gør du

  • Skær fisken ud i portionsstykker. Rist dem af i olie lige inden servering, og krydder med salt og peber.
  • Rens grøntsagerne og skær dem i grove strimler. Vend dem med olie og tilsæt salt, peber og timianblade.. Kom grøntsagerne i en forvarmet ovn ved 180 grader i ca 20-25 min. Lunes igen inden servering.
  • Hak løget meget fint. Kog det med edikke, tilsæt hønsefond og citronsaft og kog det ned. Lige inden servering piskes koldt smør i. Pynt med brøndkarse.

Noter

Marts 2009

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply