Ristet kammusling med grønkålscreme, ristet bacon og saltbagt kartoffel

Ristet kammusling med grønkålscreme, ristet bacon og saltbagt kartoffel

Ret: Forret
Køkken: Dansk
Antal: 6
Forfatter: Peter Marker – www.madforsjov.dk

Ingredienser

  • 2 stk kammusling pr person
  • olie, salt, peber og sukker
  • 2 stk bacon pr person
  • 2 stk små kartofler pr person
  • groft salt og olie

Grønkål creme

  • 200 g grønkål
  • 1 stk skalotteløg
  • 4 dl piskefløde
  • 2 tsk sennep
  • 25 g smør

Sådan gør du

  • Læg kammuslinger på køkkenrulle dyp dem tørre, krydderes med salt, peber og sukker.
  • Sættes på køl indtil brug, ved servering ristet af på en hed pande få minutter på hver side.

Kartofler

  • Kom salt i et ildfast fad, vask kartoflerne sættes ned i saltet bages i ovnen ved 200 g i 15 min, tages op af saltet og skæres igennem, ved servering ristet af i lidt olie.
  • Kom bacon på bageplade med bagepapir, sættes i ovnen ved 200 g til det er sprødt, kommes på køkkenrulle.

Grønkål creme

  • Rens og skyl kålen og plukkes fint dyppes tørt, gem lidt til pynt.
  • Rens og snit løg fint, kog fløden ned med løg, sennep og smør til ca 2 1/2 dl kom kålen ved og lad det koge i fløden til det er mørt.
  • Blendes til cremen er lind smages til med salt og peber.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply