Risotto med krabberagout, tigerrejer og peberrodscreme

SONY DSC

Risotto med krabberagout, tigerrejer og peberrodscreme

Ret: Forret
Køkken: Dansk
Antal: 6
Forfatter: Peter Marker – www.madforsjov.dk

Ingredienser

Risotto

  • 250 g ris
  • 1 tsk bananskalotteløg
  • 2 fed hvidløg
  • Olie
  • 1,5 dl hvidvin
  • 4-5 dl hønseboullion
  • 50 g rucculasalat
  • 50 g revet parmesan

Krabberagout

  • 1/2 pk krabbekød
  • 4 stk tigerrejer pr person
  • 1/2 stk gul peberfrugt
  • 1/2 stk rød peberfrugt
  • 3 stk forårsløg
  • 1 stk citron – saften
  • 2 spsk honning
  • Olie
  • Salt og peber

Peberrods creme

  • 1/2 stk banan skalotteløg
  • 1 dl hvidvin
  • 2 dl hønsefond
  • 1 dl piskefløde
  • 50. g smør
  • revet peberrod
  • salt peber og olie

Sådan gør du

Risotto

  • Pil løgene og hak hvidløgene meget fint. Sauteres af i olie uden at brune, risene tilsættes og sauteres med. Kom hvidvin på og fortsæt med hønseboullion, lidt af gangen. Rør i risene af og til indtil de er al dente. Skyl og pluk stilkene af salaten, tør det i køkkenrulle. Lige inden servering vendes salat og ost i og smages til med salt og peber.

Krabberagou:

  • Rens og skær peberfrugterne i fine tern. Skyl forårsløgene og snit dem fint. Sauteres af i olie, tilsæt citronsaft og honning. Vend krabbekødet i og smag til med salt og peber. Rens tigerrejerne og rist dem i olie med hvidløg. Smag til med salt og peber.

Peberrods creme:

  • Hak løg fint, sauteres af i olie, tilsæt vin og kog ned, hønsefond på, koges sammen, piskefløde tilsættes, koges tyk, blendes op med koldt smør og smages til med salt, peber og peberrod.

Noter

November 2008

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply