Rabarber med chokoladecreme og appelsingelé

Rabarber med chokoladecreme og appelsingelé

Ret: Dessert
Køkken: Dansk
Antal: 6
Forfatter: Peter Marker – www.madforsjov.dk

Ingredienser

Kage

  • 3 stk æg
  • 100 g sukker
  • 100 g mel
  • 75 g blødt smør
  • 150 g rabarber

Creme

  • 2 1/2 dl piskefløde
  • 125 g hvid chokolade
  • 1/2 spsk lakridspulver

Bagte rabarber

  • 450 g rabarber
  • 150 g sukker
  • 2 dl hyldeblomst saft
  • 2 dl vand
  • 1 tsk vaniljepulver

Gele

  • 3 stk appelsiner
  • 4 blade husblas
  • sukker

Sådan gør du

Kage

  • Pisk æg og sukker luftigt sigt melet og vend det forsigtigt i sammen med det bløde smør.
  • Kom dejen i smurte portionsforme fordel fint skåret rabarber i dejen, drysses med lidt sukker.
  • Bag dem i en forvarmet ovn ved 180 g i 10-15 min til kagerne har taget farve.

Bagte rabarber

  • Skær rabarberne ud i ca 8 cm stykker og skæres igennem på langs, kom dem op i et ildfast fad.
  • Kog sukker, vand, hyldeblomst saft og vaniljepulver sammen. Hældes over rabarberne og sættes i en forvarmet ovn ved 175 g i ca 15 min til rabarberne er bløde, tages op og afkøles.
  • Hæld saften op i en gryde og koges ned til ca halvdelen og afkøles.

Creme

  • Smelt chokoladen og lakridspulver over vandbad. Pisk fløden næsten stift, vendes med den smeltet chokolade og sættes på køl.

Gelé

  • Pres appelsinerne sigt det, læg husplas i blød i koldt vand. Lun appelsinsaften op i en gryde og tilsæt husplas og lad massen stivne i en lille form på køl.
  • Ved servering skær geleen ud i terninger og vend dem i sukker.

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply
    Rabarberkompot - opskrift på nem og skøn kompot med rabarber - Stinna
    maj 3, 2020 at 5:48 pm

    […] du leder efter andre opskrifter med rabarber, så kig gerne forbi denne kage på min fars side. Ellers har jeg en opskrift på en rabarbermazarin lige her. Eller sukkerfri […]

  • Leave a Reply