Pighvar med mousselinesauce, bagte squash og tomat med rucola pesto

Pighvar med mousselinesauce, bagte squash og tomat med rucola pesto

Ret: Hovedret
Køkken: Dansk
Antal: 6
Forfatter: Peter Marker – www.madforsjov.dk

Ingredienser

  • 300 g pighvar m/ ben pr person
  • citron, smør og timian
  • olie-salt og peber

Sauce

  • 1 1/2 dl æggeblommer
  • 2 dl hvidvin
  • 2 spsk hvidvinseddike
  • 250 g smør
  • 1 1/2 dl piskefløde pisket til flødeskum
  • salt og peber
  • 1 stk citron – saften
  • 1 tsk safran

Rucola pesto

  • 1 pk rucola salat
  • 2 stk skalotteløg
  • 2 fed hvidløg
  • 100 g parmesan
  • 1 dl oliveolie

Squash

  • 2 stk squash evt gul
  • 2-3 stk tomater
  • 1-2 stk salatløg
  • salt og peber

Sådan gør du

  • Rens fisken og skyl den skæres ud i portions stykker, læg et stykke staniol smør det med olie, læg et stykke fisk på, pensel med smeltet smør, 2 skiver citron, timian grene og krydderes med salt- peber, lukkes sammen og kommes i en bradepande.
  • Ved servering sættes i en forvarmet ovn ved 180 g i ca 15-20 min.

Rucola pesto

  • Pluk rucola og skyl det, pil løgene og hakkes fint, riv osten, blend det med olie pestoen skal være tyk.
  • Rens og skyl grønsagerne, skæres i skiver ikke for tynde, pensel grønsag skiverne med pesto og læg dem skiftevis oven på hinanden, sæt en træpind i, bages i ovnen ved 180g i 15-20 min.

Sauce

  • Smelt smøret, hældes over i en anden gryde vallen må ikke komme med, holdes lun.
  • Pres citronen. Kog hvidvin og eddike ned til halvdelen og kom safron i, pisk æggeblommer i til det har en cremet konsitent under svag varme.
  • Pisk det afklaret smør i lidt efter lidt (sørg for saucen ikke koger), vend flødeskum i og smages til med salt, peber og citron saft.
  • Hvis saucen skiller tilfør lidt koldt vand

Noter

Marts 2016

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply