Pighvar med grøntsagsrisotto og mild hvidløgscreme

Pighvar med grøntsagsrisotto og mild hvidløgscreme

Ret: Hovedret
Køkken: Dansk
Antal: 6
Forfatter: Peter Marker -www.madforsjov.dk

Ingredienser

  • 125 g pighvarfilet pr. person
  • Olie – salt – peber
  • 100 g mandler
  • 1 stk appelsin
  • 3 stk tomater
  • 1/2 dl olie

Sauce

  • 6 fed hvidløg
  • 1 stk løg
  • 2 spsk vineddike
  • 2 dl hvidvin
  • 3 dl piskefløde
  • 200 g bl. druer

Ris

  • 200 g ris
  • 2 fed hvidløg
  • 3 stk gulerødder
  • 1/2 bdt asparges
  • 1 bdt forårsløg
  • 2 dl hvidvin
  • 1/2 – 3/4 l vand
  • salt og peber

Sådan gør du

  • Skær fisken ud i filetter – lægges i et smurt fad.
  • Smut og hak mandlerne fint.
  • Koges med olie og appelsinsaft.
  • Blancher tomaterne – fjern skind og kerner. Hak tomatkødet og vend det i massen.
  • Fordel massen på fisken.
  • Sættes i en forvarmet ovn ved 180 grader i ca. 8-10 min – lige inden serveringen.

Ris

  • Pil og hak løgene fint. Sauteres af i lidt olie.
  • Kom risene i – vendes.
  • Tilsæt hvidvin og koges sagte.
  • Kom vand på og røres rundt.
  • Rens grøntsagerne og skær dem i fine tern.
  • Lad grøntsagerne koge med i ca. 6-8 min.
  • Smag til med salt og peber.

Sauce

  • Pil hvidløg og blancher dem et par gange.
  • Pil og hak løget – sauteres af i olie sammen med hvidløg.
  • Kom vineddike og hvidvin på – lad det simre i 4 min.
  • Tilsæt piskefløde – koges cremet.
  • Blend saucen og sigt den.
  • Skær vindruerne igennem og fjern stenene – vendes i saucen.
  • Smages til med salt og peber.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Opskrift Vurdering