Perlehønebryst med æble, rødbeder og æblesky

Perlehønebryst med æble, rødbeder og æblesky

Ret: Hovedret
Køkken: Dansk
Antal: 6
Forfatter: Peter Marker – www.madforsjov.dk

Ingredienser

  • 1 stk perlehønebryst pr person
  • 1 dl olivenolie
  • 1 spsk honning
  • 1 spsk rosmarinbiade
  • 1 stk appelsin – saft og skal
  • salt peber

Æblesky

  • 1 stk syrlig æbel
  • 2 stk skalotteløg
  • 3 fed hvidløg
  • 1 stk gulerod
  • 4 skiver bacon
  • 1/2 dl olivenolie
  • 1/2 dl æbleeddike
  • 1/2 l kalvefond
  • 75-100 g smør

Rødbeder

  • 2 stk rødbeder
  • 1/2 dl mørk balsamico
  • 50 g mørk farm
  • 1/2 dl olivenolie
  • 2 tsk kanel
  • salt peber
  • staniol

Æbler

  • 3 stk røde æbler
  • 100 g rosiner
  • 1 1/2 dl portvin
  • 75 g mandler
  • 1 spsk rosmarinblade
  • 25 g smør

Sådan gør du

  • Rens vingeben på perlehønebrystet, pisk olie, honning og appelsinsaft sammen, hak appelsinskal og rosmarinblade, vendes i krydderes med salt og peber, vend perlehønebrysterne i og sættes på køl i ca 1 time. Ved servering brun brysterne af, sættes i en forvarmet ovn ved 200g i ca 8-10 min, trækker i ca 4-5 min.

Rødbeder.

  • Skræl rødbederne, pisk balsamico, olie, farin, kanel, salt og peber sammen, vend rødbederne i massen pakkes i stanniol og bages i ovnen ved 200g i ca 20-25 min til de er sprøde
  • Lav lange strimler med en tyndskraller, lunes ved servering.

Æbler.

  • Kog rosiner op i portvin til væden næsten er væk. Smut og hak mandler groft, hak rosmarinblade vendes i rosineme. Skær æblerne igennem fjern kernehuset, sættes i et ildfast fad, fordel rosinerne i æblerne, sættes i en forvarmet ovn ved 200g i ca 10-15 min.

Æblesky.

  • Rens alle grønsagerne skæres i tern, skær bacon i tern. Rist bacon af i olien tilsæt grønsagerne lad det simre under svag varme i 5 min, tilsæt æbleeddike lad det simre lidt, tilsæt fonden lad det simre 6-8 min. Sigt saucen, koges ned til det har en passende konsistens.
  • Ved servering piskes saucen med kold smør, smages til med salt og peber.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply