Pandekager med valnøddecreme, mangopuré og glaskaramel

Pandekager med valnøddecreme, mangopuré og glaskaramel

Ret: Dessert
Køkken: Dansk
Antal: 6
Forfatter: Peter Marker

Ingredienser

  • 100 g mel
  • 2 spsk sukker
  • 2 stk æg
  • 2 1/2 dl mælk
  • 2 tsk fint revet ingefær
  • 75 g smeltet smør

Glaskaramel

  • 150 g flormelis

Valnødde creme

  • 75 g valnødder
  • 75 g sukker
  • 25 g smør
  • 1 dl æggeblomme
  • 50 g sukker
  • 3 dl piskefløde
  • 3 bl husblas
  • 1/2 dl portvin

Mango

  • 1 stk mango
  • 2 stk revet ingefær
  • 1/2 tsk vaniljepulver
  • 2 stk citron – saften
  • 1 dl vand
  • 2 spsk sukker
  • 1 dl hyldeblomstsaft

Sådan gør du

Pandekager

  • Pisk mel, sukker og æg sammen, pisk mælki, smelt smørret, piskes i med revet ingefær, lad dejen hvile i en halv time. Bag pandekagerne. Der skal evt bruges lidt smør til bagning.

Valnøddecreme.

  • Smelt sukker på en pande tilsæt smørret lad det blive til karamel, vend
  • valnødderne i når karamellen er på valnødderne kom dem op på bagepapir og afkøles,
  • knuses meget fint.
  • Æggeblomme piskes med sukker til det er hvidt, fløden piskes så den er let pisket, vend
  • æggemasse og fløde sammen vend valnødderne i. Husblas udblødes i koldt vand, pres
  • vandet fra og smelt husblassen i portvinen og vendes i cremen, sættes på køl
  • Læg pandekagerne op smør cremen på og rul dem lægges på et fad med film over og sættes
  • på frost.

Mango

  • Skral mango skær kødet fra kom det op i en gryde kom citron saft, vand, sukker,
  • ingefær, hyldeblomst og vaniljepulver i og kog det i 4-5 min. Blendes og afkøles.

Glaskaramel

  • Smelt flormelis i en gryde under svag varme til det er lyst. Læg karamellen
  • i skefulde på bagepapir og stryg massen ud med en paletkniv.
  • Når karamellen skal bruges vendes bagepapiret nedad mod et stykke bagepapir og massen
  • frigøres forsigtig.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply