Ovnbagt torskeryg i butterdej med østers og milde krydderier

SONY DSC

Ovnbagt torskeryg i butterdej med østers og milde krydderier

Ret: Forret
Køkken: Dansk
Antal: 6
Forfatter: Peter Marker – www.madforsjov.dk

Ingredienser

  • 6 stk torskeryg
  • 12 stk østers
  • 1 stk porre i julienne
  • 3 stk skalotteløg finthakket
  • 6 stk butterdej
  • 2 stk æggeblommer
  • 5 g ingefær
  • 5 g hvidløg knust
  • 3 g karry
  • 1/2 g safran
  • smør
  • 2 dl hvidvin
  • 1/2 dl østerssaft
  • 2 dl fond
  • 2 dl fløde

Sådan gør du

Butterdej

  • 6 stk butterdej å 5×5 cm pensles med æggeblomme. Bages i ovn ved 150 grader i ca. 20 min. Afkøles og flækkes i 2 stykker ( Bund og top.

Torsk

  • De 6 stykker torsk krydres med salt og peber. Anbringes i et smurt ildfast fad. Kom en klat smør på hver af stykkerne og fordel de finthakkede skalotteløg hen over. Bages i ovn ved 250 grader i 12 min.

Østers

  • østers åbnes ( gem 6 af de pæneste skaller til serveringen ) kommes i en gryde med porrestykkerne, koges let i 15-20 sekunder. Vandet hældes fra og stilles til side.

Sauce

  • Sauter ingefær, det knuste hvidløg, karry og safran i lidt smør i en kasserolle. Hvidvinen, østerssaft og fonden tilsættes. Dette koges i ca IO min. , sigtes og reduceres til assende konsistens med fløde, herefter monteres med koldt smør og der smages til med salt og peber.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply