Ovnbagt helleflynder med karrycreme grøntsager

Ovnbagt helleflynder med karrycreme grøntsager

Ret: Hovedret
Køkken: Dansk
Antal: 6
Forfatter: Peter Marker – www.madforsjov.dk

Ingredienser

  • 150 g Helleflynder pr. person
  • 1 stk limefrugt
  • 1 stk løg
  • 2 fed hvidløg
  • 2 kviste timian
  • salt — peber
  • 1 dl hvidvin
  • 1 dl hønsefond

Grøntsager

  • 1 stk squash
  • 1 stk gul peberfrugt
  • 1 stk rød peberfrugt
  • 1 stk porre
  • 3 stk gulerødder

Sauce:

  • 1 stk skalotteløg
  • 3 spsk Vinedikke
  • 1-2 spsk Karry
  • 4 dl hønsefond
  • 2 dl creme fraiche 38%
  • krydderurter
  • olie, salt – peber

Sådan gør du

  • Rens fisken og skær den ud i portionsstykker. Rens og hak løgene fint. Kog hvidvin, hønsefond og limesaft op og kom timianblade i. Læg fisken i et ildfast fad, hæld væden over. Ved servering sættes fisken i ovnen ved 1800 i 6-8 min. Fisken skal virke fast.

Grønsager:

  • Rens alle grønsagerne og skær dem i lange tynde strimler. Grmsageme blancheres i vand med salt, kommes op i koldt vand og lægges på køkkenrulle.

Sauce:

  • Det pillede løg hakkes fint, sauteres i olie og karry tilsættes. Tilsæt vinedikke som koges væk.
  • Hønsefond tilsættes og koges ned. Inden servering vendes creme fraiche i, og der smages til med salt og peber. Del saucen i to gryder. Den ene lunes og grønsagerne vendes i. Den anden lunes og krydderurterne vendes i.

Noter

April 2008
 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply