Oksemørbrad med glaseret gulerod, palmekål, svampesauté og rosinsauce

Oksemørbrad med glaseret gulerod, palmekål, svampesauté og rosinsauce

Ret: Hovedret
Køkken: Dansk
Antal: 6
Forfatter: Peter Marker – www.madforsjov.dk

Ingredienser

  • 180 g kød pr person
  • salt, peber og olie

Gulerødder

  • 2 stk gulerødder pr person
  • ½ l gulerodsjuice
  • 25 g smør

Svampe sauté

  • 500 g blandede svampe
  • 3 stk løg
  • 2 fed hvidløg
  • 4-6 stilke palmekål
  • olie-salt og peber

Sauce

  • 75 g rosiner
  • 1 ½ dl rødvin
  • 2 stk skalotteløg
  • 2 fed hvidløg
  • 1/4 stk fennikel
  • 1/2 dl mørk balsamico
  • 1 spsk hakket rosmarin
  • 1/2 l mørk fond
  • 50 g smør
  • salt og peber

Sådan gør du

Gulerødder

  • Skræl gulerødder så den får en ens størrelse, koges i vand med salt til de er næsten møre, hæld vandet fra, læg dem på et ildfast fad og lad dem tørre i ovnen ved 100 grader i ca. 50-60 min.
  • Kog gulerodsjuice ned til ca 2 ½ dl , pisk smørret i , inden servering lun gulerødder i glacen.

Kød:

  • Rens kødet for sener, krydres med salt og peber og brunes af i olie.
  • Ved servering sættes i en forvarmet ovn ved 200 grader i ca 15-20 minutter. Lad kødet hvile i 10 min inden det skæres ud.

Sauce

  • Kog rosiner op i rødvin og afkøles.
  • Rens løg og fennikel, skæres i tern , sauteres af i olie, tilsæt rosmarin og Balsamico, koges ned , tilsæt den mørke fond, lad saucen simre i ca 10 min og sigtes.
  • Kom rosiner og rødvin i saucen , koges lidt ned, ved servering piskes koldt smør i, smages til med salt og peber.

Svampesauté:

  • Rens svampe og del dem i passende stykker, pil løgene og snit dem fint. Sauter løgene af i olie, kom svampene ved , ristes af i ca. 2-3 min.
  • Ved servering lunes svampene op og skåret palmekål vendes i.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply