Nøddepaneret svinekrone med indbagt mørbrad, citrussky og løgkompot

Nøddepaneret svinekrone med indbagt mørbrad, citrussky og løgkompot

Ret: Hovedret
Køkken: Dansk
Antal: 6
Forfatter: Peter Marker – www.madforsjov.dk

Ingredienser

  • 1 stk svinekrone
  • 50 g hasselnødder
  • 50 g sorte oliven
  • Salt – peber
  • Æggehvide
  • 1 stk mørbradbøf pr. person ca. 75-100g
  • 1 pk Babyspinat
  • 1 stk Bresaola pr. person
  • 50 g reven Parmesan

Løgkompot

  • 6 stk salatløg
  • 75 g smør
  • 1 dl piskefløde
  • salt og peber

Sauce

  • 3 stk skalotteløg
  • 1 stk appelsin
  • 1 stk citron
  • 4 dl Mørk fond
  • 75 g smør
  • Olie – salt og peber

Sådan gør du

  • Brun svinekronen af i olie – lad den blive kold.
  • Hak hasselnødder og oliven – blandes.
  • Kødet krydres med salt og peber.
  • Vendes i æggehvide, oliven og hasselnødder.
  • Sættes i ovnen ved 200 grader i 15-20 min.
  • Hviler i 10 min.
  • Ved serveringen skæres svinekronen i koteletter.

Mørbrad

  • Rens kødet – skæres i små bøffer.
  • Brunes af i olie.
  • Krydres med salt og peber.
  • Skyl babyspinat i varmt vand.
  • Tryk væden af. Vend spinat med salt, peber og Parmesan.
  • Læg spinat på kødet – kom Bresaola over.
  • Sættes i ovnen ved 200 grader i ca. 10 min. Hviler i 5 min.

Løg:

  • Rens løgene og snit dem i meget tynde skiver. Dampes i smør under låg i ca. 10 min.
  • Tilsæt piskefløde og kog løgene møre. Passeres igennem en sigte.
  • Lunes inden serveringen og smages til med salt og peber.

Sauce:

  • Pil løg og hak dem fint – sauteres af i olie.
  • Kom citron og appelsinsaft på – koges ned med fonden til ca. halvdelen – sigtes.
  • Inden serveringen koges saucen ned med pisket koldt smør og smages til med salt og peber.

Noter

Februar 2006

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply