Nøddebund med syltet frugt og sabayonnesauce

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Nøddebund med syltet frugt og sabayonnesauce

Ret: Dessert
Køkken: Dansk
Antal: 6
Forfatter: Peter Marker

Ingredienser

Bund

  • 125 g flormelis
  • 175 g hasselnøddeflager
  • 1,25 dl æggehvider
  • 125 g smør

Sauce

  • 2 dl vand
  • 150 g sukker
  • 1/2 dl rom
  • 5 stk æggeblommer

Frugt

  • 3 stk pærer
  • 3 spsk honning
  • 125 g svesker
  • 1 ps tranebær
  • 125 g abrikoser

Lage

  • 3 dl appelsinsaft
  • 100 g sukker
  • 1 stk vaniliestang
  • 1 stk citron

Sådan gør du

Bund

  • Rør sukker, nødder og æggehvider sammen.
    Smelt smørret og vend det i massen.
    Smør dejen ud i runde forme. Bages ved 180 grader i 10-15 min. til de er lysebrune og sprøde.

Frugt

  • Skræl pærer, der skæres i tern – steges af i honning på en pande.
    Skær svesker og abrikoser i tern.
    Vendes med tranebær og pærer i en skål.

Lage

  • Flæk vaniliestang.
    Kog lagen op – jævnes med lidt Maizena.
    Hæld lagen over frugterne og lad det trække.

Sauce

  • Kog en sukkerlage af vand og sukker – afkøles.
    Hæld sukkerlage, rom og æggeblommer i en gryde.
    Pisk til saucen er luftig.
    Tages af varmen og pisk videre til den køler af.
    Lad den stå et lunt sted til den skal bruges.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply