Muslingesuppe med fyld

SONY DSC

Muslingesuppe med fyld

Ret: Forret
Køkken: Dansk
Antal: 6
Forfatter: Peter Marker – www.madforsjov.dk

Ingredienser

Muslinger

  • 1 kg blåmuslinger
  • 1 stk løg lille og hakket
  • 1 dl hvid balsamico
  • 4 dl hvidvin
  • 1 stilk persille

Suppen

  • 1 l fiskebouillon
  • 1-2 tsk karry
  • 2 1/2 dl piskefløde
  • 450 g torskefilet
  • 200 g rejer
  • havsalt og peber
  • 2 spsk persille hakket

Sådan gør du

Muslinger

  • Skrub muslingerne og skyld dem i flere hold vand. Kasser alle åbne muslinger, som ikke lukke sig, når de bankes let mod bordet. Damp hakket løg og balsamico eddike i en stor gryde, til væden er næsten forsvunden. Tilsæt hvidvin og persille. Hæld muslingerne i den kogende væde, og kog ca. 5 min. under låg, til muslingerne er åbne. Kasser alle lukkede muslinger. Tag 3 muslinger fra pr. person til pynt og fjern resten af muslingerne fra skallerne.

Suppen

  • Si væden fra muslingerne over i en gryde. Tilsæt fiskebouillon, karry og piskefløde. Skær torskefileterne i mundrette stykker og kom dem i suppen. Bring den til kogepunktet. Tilsæt rejer og muslinger, og smag til med salt og peber. Fordel i 6 skåle. Pynt med de resterende muslinger og drys med persille.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply