Marineret stegt laks med løgchips og trøffelolie

SONY DSC

Marineret stegt laks med løgchips og trøffelolie

Antal: 6
Forfatter: Peter Marker – www.madforsjov.dk

Ingredienser

  • 600 g laks
  • 1,5 dl. Vineddike
  • 100 g sukker
  • 100 g revet ingefær
  • 1/2 stk hakket rød chili
  • 2 fed presset hvidløg
  • 2 spsk. hakket koriander
  • 2 stk skalotteløg
  • sukker
  • 1 stk porre dét hvide
  • 2 stk gulerod
  • 1 dl. Trøffelolie
  • 1 stk citron
  • salt-peber
  • 1 stk rød grape
  • Krydderurter

Sådan gør du

  • Kog lage af vineddike, sukker, ingefær, chili og hvidløg — afkøles.
  • Kom koriander i.
  • Skær laksen ud i seks lige store stykker.
  • Vend laksen i og sættes på køl.
  • Skal trække i 1 time.
  • Steg laksen i lidt olie — ca. 4-5 min. ved svag varme.
  • Rens og skær løg i meget tynde skiver — lægges på bagepapir.
  • Drysses med sukker og bages i ovnen ved 150 grader i ca. 1 time.
  • Rens porer og gulerod — skæres i meget tynde strimler.
  • Marineres i olie, citronsaft, salt og peber.
  • Skær skrællen af grapefrugten.
  • Kødet skæres i lameller og vendes i grøntsageme.

Noter

December 2007

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Opskrift Vurdering