Marineret hanebryst med limesky, butternut squash og rösti

Marineret hanebryst med limesky, butternut squash og rösti


Forb. tid30 min
Tilb. tid1 t
Samlet tid1 t 30 min
Ret: Hovedret
Køkken: Dansk
Antal: 6
Forfatter: Peter Marker – www.madforsjov.dk

Ingredienser

  • 1 stk hanebryst pr person
  • lys sesamfrø
  • Lage
  • 3/4 dl soya
  • ½ dl olie
  • 3 fiskesauce
  • 1 stk citronsaft
  • honning

Squash

  • 2-3 stk buttemut squash
  • salt peber & olie (muligvis en nøddeolie)
  • 1 stk rød chili
  • 3 fed hvidløg
  • olie

Rosti

  • 1 stk selleri
  • 2 stk skalotteløg
  • 2 hakket timian
  • 2 stk æg
  • 3 mel
  • salt og peber
  • olie til stegning

Limesky

  • 3 stk skalotteløg med skal
  • 3 fed hvidløg
  • 3 kviste timian
  • 1/2 l mørk fond
  • 1 1/2 stk lime
  • 75 g smør
  • salt peber og sukker

Sådan gør du

  • Tag skindet af hanebrystet, pisk soya, olie, fiskesauce, citronsaft og honning sammen. Vend hanebrysteme i lagen, kom dem i en frysepose og hæld lagen ved, lægges på køl. Og skal trække 1 time.
    Ved servering tag hanebrysterne ud af posen, vend skinsiden i sesamfrø og lægges på en bageplade med bagepapir, sættes i en forvarmet ovn ved 200 g i 10-15 min lad det hvile i 5 min. 

Squash

  • Skræl squash og skær dem i halve, skrab kernerne ud og skær dem i skiver, læg dem på en bageplade med bagepapir. Pensel dem med olie krydderes med salt og peber, bages i en forvarmet ovn ved 180 g i 40-45 min. Kom dem op i en gryde, mases groft med olivenolie. Pil og hak hvidløg, snit chili meget fint, sauter chili og hvidløg af og tilsæt hvidløg og chili til mosen, lunes forsigtigt ved servering.

Rosti

  • Skræl selleri, rives groft, pil og hak løgene fint vendes med de øvrige ingredienser vend det hele godt sammen uden at mose det. Steges i olie på pande formes med en spiseske små klatter, trykkes let så de får en lige overflade, steges ved mellem varme til de er gyldne, lunes ved servering.

Limesky

  • Del løgene, pil hvidløg og skyl timian, sauteres af i olie i en gryde, tilsæt fond koges ned til det halvdelen og sigtes. Pres lime kom det i fonden og koges lidt ned. Ved servering lun saucen op piskes med koldt smør smages til med salt, peber og sukker.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply