Marineret bagt laks med urter og friterede nudler

Marineret bagt laks med urter og friterede nudler

Ret: Forret
Køkken: Dansk
Antal: 6
Forfatter: Peter Marker – www.madforsjov.dk

Ingredienser

  • 100 g laks pr person
  • salt og peber

Marinade

  • 1/2 dl oliven olie
  • 1 dl chili sauce
  • 1/4 dl østers sauce
  • 1/2 dl soya sauce
  • 2 fed hvidløg
  • 2 spsk revet ingefær

IJ ner

  • 2 stk gulerødder
  • 1/2 stk porer det hvide
  • 1/4 bdt purløg
  • 1/4 bdt dild
  • 1/2 dl oliven olie
  • 1 stk lime saften

Nudler

  • 1 håndfuld Nudler
  • neutral olie
  • salt

Sådan gør du

  • Fjern skindet fra laksen og skær laksen ud i portions stykker, smør et ildfast fad med olie og læg laksen i fadet.

Marinade.

  • Pisk olie, chili sauce, soya sauce og østers sauce sammen, rens hvidløg og hak det fint, riv ingefær og vend hvidløg og ingefær i marinaden.
  • Pensel laksen med marinaden og kom resten i bunden af fadet, sæt på køl indtil brug.
  • Ved servering sættes laksen i en forvarmet ovn ved 125 g i ca 15 min.

Urter.

  • Rens gulerødder og porer og skæres ud i meget fine strimler — julienne
  • Pisk olie og lime saft sammen smages til med salt og peber vend urterne i og lad det trække.
  • Ved servering vend fint skåret purløg i. Pluk dild læg det i koldt vand bruges til pynt.

Nudler.

  • Knæk nudlerne og friter dem i varm olie lidt af gangen, lægges på køkkenrulle og drys det med salt.

Noter

Januar 2020

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply