Marengs med creme og marineret jordbær

Marengs med creme og marineret jordbær

Ret: Dessert
Køkken: Dansk
Antal: 6
Forfatter: Peter Marker – www.madforsjov.dk

Ingredienser

Marengs

  • 4 stk æggehvider
  • 175 g sukker
  • lidt salt

Jordbær sirup

  • 2 dl sukker
  • 1 1/2 dl vand
  • 1/2 dl glykosesirup
  • 200 g jordbær

Creme

  • 2 dl piskefløde
  • 1 dl creme fraiche 38%
  • 75 g flormelis
  • 1 stk vanilje – marven

Jordbær

  • 400 g jordbær
  • 50 g sukker
  • 2 stk appelsiner

Sådan gør du

Jordbær sirup

  • Kog sukker, vand og glykosesirup sammen til det bliver sirup.
  • Rens og skyl jordbærene og skær dem i skiver, blendes i sirupen.

Marengs

  • Pisk æggehvider stive med lidt salt, kom sukker i lidt ad gangen, piskes så skålen kan vendes uden det løber ud, kommes op i en sprøjtepose.
  • Sprøjt runde kager ud på bagepapir kom 1 tsk jordbær sirup i midten af kagen, lav cirkler med en kniv. Sættes i en forvarmet ovn ved 150 g i ca 40- 50 min. Gem resten af siruppen

Creme

  • Flæk vaniljestangen tag kornene ud piskes med fløde, creme fraiche og flormelis til det er luftigt. Stilles på køl.

Jordbær

  • Rens og skyl jordbær skæres i kvarte, drysses med sukker og appelsinsaft, skal stå ved stue temperatur indtil brug.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply