Limetærte med sharonfrugt eller nektarin og amarettocreme

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Limetærte med sharonfrugt eller nektarin og amarettocreme

Ret: Dessert
Køkken: Dansk
Antal: 6
Forfatter: Peter Marker

Ingredienser

  • 1 pk Mørdej
  • 6 stk lime — saften
  • Revet skal af 4 stk lime
  • 6 stk æggeblommer
  • 25 g blødt smør
  • 3 dl Piskefløde
  • 200 g flormelis

Creme:

  • 2 dl. Creme fraiche
  • 2 spsk. Amaretto
  • 1 spsk. Flormelis
  • 3 stk sharonfrugt eller nektarin

Lage:

  • 3 dl. Æblejuice
  • 75 g rørsukker
  • 1/2 stk vanillestang
  • 10 stk hel peberkorn
  • 1/4 stk rød chili

Sådan gør du

  • Smør portionsforme
  • Rul dejen ud med skal af 2 stk. lime
  • Kom dejen i forme.
  • Læg staniol over og kom ris på.
  • Bag bunden i 10-15 min. ved 180 grader
  • Tages ud og afkøles — fjem staniol og ris.
  • Pisk æggeblommer og flormelis under svag varme.
  • Tilsæt fløde, limesaft og skal samt smør under konstant piskning, så cremen ikke skiller.
  • Kom cremen i tærtebunden.
  • Bages ved 150 grader i ca. 10-15 min.
  • Blancher frugten i vand.
  • Tag skindet af og sker frugten i både.
  • Kog lagen sammen og hæld den over frugten.
  • Lad det trække i 1 time.
  • Hæld lagen fra frugten.
  • Koges ned til det bliver sirup.

Creme:

  • Rør creme fraiche med flormelis og arnaretto.
  • Stilles på køl.

Noter

Marts 2007

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply