Lammekrone med spidskål, kartofler og karrysauce

SONY DSC

Lammekrone med spidskål, kartofler og karrysauce

Ret: Hovedret
Køkken: Dansk
Antal: 6
Forfatter: Peter Marker – www.madforsjov.dk

Ingredienser

  • 225 g lam pr person Sauce
  • olie, salt og peber
  • timianblade

Spidskål

  • 1 stk Spidskål
  • vand og salt
  • 150 g smør
  • 1/2 dl lys balsamico
  • 150 g mandelsplitter
  • salt og peber
  • 1/2 bdt kørvel

Sauce

  • 2 stk skalotteløg
  • 1 stk æble
  • 2 spsk karry
  • 1/2 l fond
  • 2 dl piskefløde

Kartoffelkompot

  • 125 g kartofler pr person
  • 400 g blomkål
  • 3/4 dl citronolie
  • 75 g smør
  • salt, peber og olie

Sådan gør du

Lam.

  • Rens lammekrone for evt. sener, brunes af i olie, lægges i en bradepande krydderes med salt og peber, læg timianblade på. Inden servering sættes i ovnen ved 200 g i ca 20 min. og sættes til hvile i 10 min efter stegning.

Sauce.

  • Pil og hak skalotteløg fint skræl æble og hakkes fint, sauteres af i olie med karry tilsæt fond koges ned til det har en passende konsistens, blendes. Lige inden servering lunes saucen og den piskede fløde blendes i smages til med salt og peber.

Spidskål.

  • Rens og skyl spidskål, skær kålen groft, blanceres i vand med salt, kommes op i en sigte tryk vandet godt fra.
  • Smelt smørret så det bliver brunt kom mandlerne i så de bliver gyldne tilsæt balsamico krydder med salt og peber. Ved servering lunes kålen i smørret, pluk kørvel og vendes i, gem noget til pynt.

Kartoler.

  • Vask kartoflerne koges i vand tilsat salt til de er møre. Rens blomkål skæres i buketter koges i vand tilsat salt hæld vandet fra.
  • Skær kartoflerne igennem og skrab indmad ud, gem skrællen.
  • Kom indmad sammen med blomkål i en gryde og mos det groft.
  • Ved servering lunes det med olie, smør og smages til med salt-peber.
  • Kartoffelskræller skæres i tynde strimler, steges sprøde i olie, kommes på køkkenrulle og drysses med salt.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply