Lammekrone med gratineret aubergine, rodfrugtmos og senneps-peberrodssauce

Lammekrone med gratineret aubergine, rodfrugtmos og senneps-peberrodssauce

Ret: Hovedret
Køkken: Dansk
Antal: 6
Forfatter: Peter Marker – www.madforsjov.dk

Ingredienser

Auberginer

  • 2 stk auberginer
  • salt
  • smør eller olie
  • 2 dl cremefraiche 38%
  • 3 spsk revet ost

Rodfrugtmos

  • 3 stk bagekartofler
  • 3 stk gulerødder
  • 1 stk porre
  • 1/4 stk selleri
  • 50 g smør
  • 1 dl fløde
  • 1 dl friskhakket persille

Lammekrone

  • 6 stk lammekrone á 160g

Sauce

  • 3 spsk dijonsennep
  • 1 1/2 spsk smør
  • 3/4 dl fond
  • 4 dl piskefløde
  • 3 spsk revet peberrod

Sådan gør du

Auberginer

  • Skyl auberginerne og skær dem i cm tykke skiver. Drys med salt og lad dem trække i en 1/2 time. Skyl og tør dem. Brun skiverne i fedtstoffet på en pande og læg dem derefter i et smurt ovnfast fad. Hæld cremefraichen over og drys med revet ost. Gratiner retten ved 225 grader til den har fået farve.

Rodfrugtmos

  • Skræl alle rodfrugterne, skær dem i store tern og kog dem møre. Hæld vandet fra.
  • Tilsæt smør, fløde og den hakkede persille. Hak det groft med et piskeris. Stilles til side.

Lammekrone

  • Rids fedtsiden og steg dem 1 min på hver side. Kom dem i et ildfast fad. Sættes i ovnen i 15 min ved 200 grader. Lad dem hvile i 10 min. Drys med salt og peber.

Sauce

  • Sauter sennep og smør, tilsæt fond og lad det koge ned. Kom fløden i og lad den koge, indtil saucen er jævn, der skal piskes hele tiden. Tilsæt den revne peberrod og smag til med salt og peber. Kan jævnes med Maizena

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply