Laks med æblesalsa

Laks med æblesalsa

Ret: Forret
Køkken: Dansk
Antal: 6
Forfatter: Peter Marker – www.madforsjov.dk

Ingredienser

  • 100 g laks pr person
  • salt, peber og olie
  • film
  • 1 1/2 dl olie
  • 1/2 bdt basilikum
  • 75 g pinjekemer
  • 75 g parmesan
  • salt peber

Salsa

  • 2 stk æbler
  • 1/2 stk fennikel
  • 2 stilke blegselleri
  • 1 spsk revet peberrod
  • 1 stk citron – saften
  • 2 spsk honning
  • 2 spsk æble eddike
  • 4 spsk olivenolie
  • salt peber

Sådan gør du

  • Lakse kødet skæres i grove tern pensles med lidt olie, krydderes med salt og peber, sættes i et ildfast fad, kom film over, sættes i ovnen ved 1 50g i ca 15 min.
  • Laksekødet skal være fast, tages ud og afkøles.
  • Blend alle ingredienserne til pesto, vend laksen forsigtigt heri.

Salsa

  • Rens og skyl æbler, fennikel og blegselleri, de skæres i meget fine tern, vendes med peberrod. Pisk citronsaft og honning sammen, korn æble eddike i og pisk olien i til sidst, smages til med salt og peber.
  • Vend dressingen i æblesalsaen og lad det trække.
  • Retten pyntes med krydderurter.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply