Laks med æblesalat og karrysauce

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Laks med æblesalat og karrysauce

Ret: Forret
Køkken: Dansk
Antal: 6
Forfatter: Peter Marker – www.madforsjov.dk

Ingredienser

  • 100 g fersk laks pr. person
  • Olie, salt og peber

Sauce

  • 1 stk skalotteløg
  • 1/2 stk fennikel
  • 1/2 spsk karry
  • 1/4 dl Vineddike
  • 1 dl hvidvin
  • 3 dl hønsefond

Æblesalat

  • 2 stk rødløg
  • 3-4 stk røde æbler gerne pigeoner
  • 10 stk tørrede abrikoser
  • 100 g sukker
  • 2 stk kanelstænger
  • 1/2 tsk Allehånde
  • 1/2 tsk Revet muskatnød
  • 1 1/2 dl hvidvinseddike
  • salt og peber

Sådan gør du

Æblesalat:

  • Rens løgene og snit dem.
  • Tag kernehuset ud af æblerne og skær dem i både.
  • Abrikoserne skæres i strimler.
  • Sauter løgene af i olie.
  • Tilsæt sukker, hvidvinseddike og krydderierne.
  • Kom abrikoserne i og lad det simre i 5 min.
  • Kom æblerne i og lad det simre i 5 min.
  • Smages til med salt og peber.

Laks.

  • Skær laksen ud i tynde skiver.
  • Pensel en tallerken pr. person med olie.
  • Kom laksen på – krydres med salt og peber.

Sauce:

  • Rens og hak løg og fennikel fint.
  • Sauteres af i olie.
  • Kom karry på og lad det brænde af.
  • Tilsæt al væden og lad det koge ned til halvdelen.
  • Sigtes og smages til med salt og peber.
  • Ved serveringen varmes saucen op og kommes over laksen.
  • Kom æblesalat i midten

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Opskrift Vurdering