Karrysuppe med blåmuslinger

Karrysuppe med blåmuslinger

Ret: Forret
Køkken: Dansk
Antal: 6
Forfatter: Peter Marker – www.madforsjov.dk

Ingredienser

  • 1,2 kg blå muslinger
  • 3 fed hvidløg
  • 1 stk porre
  • 3 stilke citrongræs
  • 1 stk rød chili
  • 1 spsk karry pasta
  • 2 dl æblejuice
  • 2 dl hvidvin
  • 1/2 dl soya sauce
  • 1/4 dl fiske sauce
  • 4 dl hønsefond

Fyld

  • 1 1/2 bakke bøgehatte
  • 1 stk æble
  • 6 stk forårsløg

Pynt

  • 1dl saltede peanuts
  • 1/2 bdt basilikum
  • olie, salt, peber og sukker

Sådan gør du

  • Vask blåmuslinger i koldt vand og kassér de ødelagte muslinger.
  • Rens porer, hvidløg og chili skæres i grove stykker, snit citrongræs fint, sauteres i en gryde, vend karry pasta i.
  • Tilsæt æblejuice, hvidvin, soya sauce, fiske sauce og hønsefond og koges op.
  • Kom muslingerne i lad dem dampe til de har åbnet sig, tag muslingerne op og afkøles, pil muslingerne ud af skallen, lad suppen simre i 5 min og sigt den.
  • Ved servering kog suppen op smag til med salt, peber og sukker
  • Eventuelt kan suppen tyknes med maizena rørt ud i koldt vand.

Fyld.

  • Rens bøgehatte, skær æble kødet i tern, rens forårsløg og snittes, sauteres af på en pande i olie vend blå muslingerne i og vendes.

Pynt

  • Hak peanutsog basilikum.

Noter

Januar 2020

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply