Kalvemørbrad med persillerodpuré, glaseret gulerod,baconcrumble og rosmarinsky

Kalvemørbrad med persillerodpuré, glaseret gulerod,baconcrumble og rosmarinsky

Ret: Hovedret
Køkken: Dansk
Antal: 6
Forfatter: Peter Marker – www.madforsjov.dk

Ingredienser

  • 180 g mørbrad pr person
  • Salt, peber olie

Crumle

  • 125 g bacon
  • 1 stk citron – skallen
  • 1 dl hakket persille

Sky

  • 2 stk skalotteløg
  • olie
  • 2 grene rosmarin
  • 1 dl mørk balsamico
  • 2 dl rødvin
  • 1/2 dl mørk fond
  • 50 g smør
  • salt og peber

Persillerod

  • 700 g persillerod.
  • 2 dl mælk
  • 2 dl piskefløde
  • 1 stk citron – saften
  • 75 g smør
  • salt og peber

Glaseret gulerod

  • 600-700 g gulerod
  • 4 stk appelsin saft og skal
  • salt peber

Sådan gør du

  • Rens kødet det skæres ud i passende stykker, brunes afi olie krydder med salt og peber, lige inden servering sættes kødet i ovnen ved 200 g i ca 8 til 10 min, trækker i ca 5 min.

Crumle

  • Skær bacon i meget fine tern ristet af til det er meget sprødt kommes op i en sigte, knuses med citronskal og hakket persille.

Sky

  • Pil og hak ch løg sauteres afi olie, kom rosmarin ved tilsæt balsamico og rødvin koges ned, tilsæt fond det koges ned til det har en passende konsistent. Sigt saucen lige inden servering, piskes med smør og smages til med salt og peber

Pure

  • Skræl persillerod, skæres i grove tern, koges møre i mælk, fløde og smør, blendes og smages til med citron saft salt peber.

Gulerødder.

  • Skræl gulerødder de skæres i grove stave, blanceres i vand tilsat salt. Kommes op i en sigte og derefter i et ildfast fad. Pres appelsinerne, skal fra 2 stk, vend gulerødderne i saft og det skal bages færdig i ovnen ved 180 g til de er møre.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply