Kalvefilet med rødbeder, persillerod, rosenkål og øl-rosmarinsky

Kalvefilet med rødbeder, persillerod, rosenkål og øl-rosmarinsky

Ret: Hovedret
Køkken: Dansk
Antal: 6
Forfatter: Peter Marker – www.madforsjov.dk

Ingredienser

  • 200 g kalvefilet pr person
  • olie, salt og peber
  • rosmarin og kødsnor

Rødbeder

  • 2-3 stk rødbeder pr person
  • vand og salt
  • 1 1/2 dl mørkt øl
  • 1/2 dl mørk balsamico
  • 75 g mørk farin

Rosenkål

  • 300 g rosenkål
  • 1 -2 stk skalotteløg
  • 1 dl olivenolie
  • 1/4 dl hvid balsamico
  • 2 tsk dijonsennep
  • 1 stk citron – skallen

Persillerod

  • 500 g persillerod
  • 3 stk løg
  • 2 1/2 dl mælk
  • 2 1/2 dl piskefløde
  • revet muskatnød
  • salt og peber

Sauce

  • 2 stk skalotteløg
  • 3 fed hvidløg
  • 2 spsk rosmarin blade
  • 1/2 dl mørk balsamico
  • 2 dl mørk øl
  • 1/2 l mørk fond
  • 50 g smør

Sådan gør du

Kød

  • Rens kødet for sener, læg rosmarin grene på og snøres op med kødsnor krydderes med salt
    og peber, brunes afi olie på en varm pande, lægges i et ildfast fad lad det hvile mindst 1 time.
    Sættes i en forvarmet ovn ved 175 g varmluft i 15 min, lad det hvile i 15 min ind i ovnen
    igen 20 min lad det hvile 15 min.

Rødbeder

  • Skræl rødbeder koges i vand og salt til de næsten er møre, tag dem op afvandet.
    Kog øl, balsamico og farin sammen til halvdelen, kom rødbeder i og lunes ved servering.

Persillerod

  • Skræl persillerod og løg, skær i grove stykker, rist stykkerne afi en gryde til de er let
    brune, kom mælk og fløde på og kog rødderne møre, hæld det meste af væden fra i en skål og
    blend den tilbageværende masse til den er lidt grov (hæld mere af den afhældte væde fra hvis mosen
    er for tør), smag massen til med salt, peber og revet muskatnød.

Rosenkål

  • Skær bunden af rosenkål pil bladene af, blanceres i vand og salt kommes over
    i koldt vand Pisk ingredienserne sammen til dressing, pil løg og skær dem i papirtynde skiver og del dem
    marineres i dressingen. Dyp rosenkåls bladene tørre i køkkenrulle, vendes sammen med skalotteløgene
    smages til med salt og peber.

Sauce

  • Pil løg og hvidløg sauteres af i olie med rosmarin, balsamico og øl, lad det koge ned

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply