Kalv med risotto, blommekompot og karrycreme

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kalv med risotto, blommekompot og karrycreme

Ret: Hovedret
Køkken: Dansk
Antal: 6
Forfatter: Peter Marker – www.madforsjov.dk

Ingredienser

  • 1,5 kg kalvefilet
  • olie-salt og peber

Blommekompot

  • 8 stk blommer
  • 2 spsk brun farin
  • 50 g frisk revet ingefær
  • ½ dl hvidvinseddike
  • Salt og peber

Sauce:

  • 300 g jomfruhummer
  • Olie
  • 3 fed hvidløg
  • 2 stk skalotteløg
  • 1 stk æble
  • ¼ dl vineddike
  • Skaller fra hummer
  • 1 spsk karry
  • 3-4 dl Hønsefond
  • 2 dl flødeskum

Risotto

  • 50 g parmesan
  • 2 stk skalotteløg
  • 2 fed hvidløg
  • 300 g ris
  • 2 dl hvidvin
  • 1 pk tørrede svampe
  • 4 dl hønsefond

Sådan gør du

Kalv

  • Rens kødet for sener. Brunes af i olie på en pande. Krydres med salt og peber. Sættes i en forvarmet ovn ved 200 grader i 20 min. Tages ud. Inden serveringen sættes kødet i ovnen igen ved 200 grader i 15 min – hviler i 10 min.
  • Ved serveringen skæres kødet i tynde skiver.

Blommer

  • Del blommerne – fjern stenene og skær blommerne i kvarte.
  • Lad blommerne simre med resten af ingredienserne i ca. 8-10 min.
  • Blommerne må ikke koge ud.

Risotto

  • Blød svampene ud i koldt vand.
  • Pil løg og hak dem – svitses af i olie.
  • Tilsæt risene og svits dem med.
  • Kom hvidvin på og rør rundt.
  • Tilsæt hønsefond lidt af gangen.
  • Rør i risene til væden er kogt.
  • Hak svampene – koges med risene i ca. 5 min. Vend den revne parmesan i.
  • Ved serveringen lunes risene i smurte portionsforme.

Sauce

  • Pil jomfruhummer. Rens løgene og æblet – skæres i tern og svitses af i olie sammen med skaller fra jomfruhummer. Svits karry med. Kom vineddike på.
  • Brændes væk. Kom fond på – kog saucen ned. Blend saucen og sigt den.
  • Ved serveringen koges saucen op og smages til med salt og peber.
  • Vend flødeskum i.
  • Rist jomfruhummer af i olie og hvidløg.

Noter

Marts 2006

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply