Kærnemælksfløde med lakrids, chokoladekrymmel og jordbærpuré

Kærnemælksfløde med lakrids, chokoladekrymmel og jordbærpuré

Ret: Dessert
Køkken: Dansk
Antal: 6
Forfatter: Peter Marker

Ingredienser

Kærnemælksfløde

  • 2 dl piskefløde
  • 150 g sukker
  • 1 stk vaniliestang – kornene
  • 1 spsk lakridspulver
  • 4 dl kærnemælk
  • 4 bl husblas

Hvis krymmel

  • 1,5 dl vand
  • 125 g sukker
  • 125 g chokolade

Jordbærpuré

  • 200 g frosne jordbær
  • 50 g sukker
  • 3 spsk vand
  • vaniliestangen

Sådan gør du

  • Varm fløden op med sukker, korn fra vaniljestang og lakridspulver.
    Gem vaniljestangen til pure.
  • Udblød husblas i koldt vand, klem den fri for væde og rør den i den varme fløde,
    afkøl den lidt, tilsæt kærnemælk og kom det op i portions forme, sættes på køl

Chokoladecrunch

  • Smelt chokoladen over vandbad. Kog sukker og vand til en lys gul farve 141 grader
    Pisk den kogende sukkerlage i chokoladen, pisk det koldt og der dannes
    sprøde chokoladekugler.

Puré

  • Hak vanilliestangen, kog jordbær, sukker, vand og hakket vaniliestang sammen.
    Blendes til puré

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply