Jomfruhummerhaler med jordskokkecreme, brunet smør og rugbrødscrumble

Jomfruhummerhaler med jordskokkecreme, brunet smør og rugbrødscrumble

Ret: Forret
Køkken: Dansk
Antal: 6
Forfatter: Peter Marker – www.madforsjov.dk

Ingredienser

  • 3 stk jomfruhummerhaler per person
  • salt — peber — sukker — olie

Brunet smør

  • 150 g smør
  • 1 stk citron saft
  • 50 g mandler
  • salt — peber

Jordskokkecreme

  • 500 g jordskokker
  • 2 stk skalotteløg
  • 2 fed hvidløg
  • 1 1/2 dl piskefløde
  • salt — peber olie

Crumble

  • 4 stk tykke skiver rugbrød uden kerner
  • olivenolie
  • salt — peber — sukker
  • 1/2 bdt kørvel

Sådan gør du

  • Pil halerne og fjern tarmen, lægges pænt op i et fad, kryders med salt peber og sukker, pensel med olie og sættes på køl. Ved servering sættes i en forvarmet ovn ved 180 grader i 5-6 min.

Jordskokker

  • Skræl jordskokkerne og skær dem i tern, pil løgene og hak dem fint, sauter løg og jordskokker af i olie i en gryde, kom piskefløde på og kog jordskokkerne møre. Hæld væden fra i en skål og blend jordskokkerne med lidt af væden til en tyk mos, smages til med salt og peber og lunes ved servering.

Rugbrøds crumble

  • Skær skorpen af rugbrød og skær brødet i grove stykker og blendes, vendes med lidt olie og smages til med salt, peber og sukker, hak halvdelen af kørvel og vend i crumblen, resten af kørvel plukkes og lægges i kold vand til pynt.

Brunet smør

  • Blancher mandlerne og smut dem, hakkes groft og ristes af på en tør pande og sæt til side indtil brug.
  • Kom smøret i en gryde og lad det brune under svag varme, når det er brunt sigtes det over i en anden gryde og vallen må ikke komme med, ved servering lunes smøret op og mandlerne kommes i, smages til med citron, salt og peber.

Noter

November 2019

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply