Hvid chokolade pannacotta med estragon, syltet brombær og karamelcreme

Hvid chokolade pannacotta med estragon, syltet brombær og karamelcreme

Ret: Dessert
Køkken: Dansk
Antal: 6
Forfatter: Peter Marker – www.madforsjov.dk

Ingredienser

  • 6 dl piskefløde
  • 1 stk vaniljestang
  • 75 g sukker
  • 1/4 bdt estragon
  • 150 g hvid chokolade
  • 4 blade husblas

Brombær

  • 250 g brombær
  • 100 g sukker
  • 1 dl vand
  • 2 stk stjerne anis
  • 1 stk appelsin

Creme

  • 75 g lys chokolade
  • 50 g sukker
  • 1 dl piskefløde

Sådan gør du

Pannacotta

  • Blød husblas ud i koldt vand, flæk vaniljestangen og skrab kernerne ud. Kog piskefløde, vanilje og sukker sammen under svag varme ca 1o min, pisk chokoladen i.
  • Pluk estragonblade af og gem lidt til pynt. Tag lidt af massen fra og blend estragonblade, sigtes ned i massen Vend husblas i, kommes op i portionsforme og stil dem på køl.

Brombær

  • Kog sukker, vand og stjerneanis sammen i en gryde til seje bobler, tilsæt presset appelsinsaft. Skyl brombær og lad dem koge i 2-3 min tag brombærrene op, kog lagen ind til det igen laver seje bobler. Tag stjerneanis op. Hæld lagen over bærrene og afkøl.

Karamelcreme

  • Smelt chokolade og sukker under svag varme mens i rører hele tiden, tilsæt fløden og kog del op til det ligner lys karamel og afkøles.

Noter

September 2016

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Opskrift Vurdering