Havtorne panna cotta, granatæbler, brændt chokolade

Havtorne panna cotta, granatæbler, brændt chokolade

Ret: Dessert
Køkken: Dansk
Antal: 6
Forfatter: Peter Marker – www.madforsjov.dk

Ingredienser

  • 200 g havtorn
  • 1 dl granatæble sirup
  • 3 dl appelsinjuice
  • 125 g sukker

Panna cotta

  • 5 dl piskefløde
  • 75 g sukker
  • 1 tsk vaniljepulver
  • 3 bl husblas
  • 1 dl havtorne sirup

Brændt chokolade

  • 150 g hvid chokolade
  • 2 tsk tørret bær – knust
  • 1 stk granatæble
  • 2 dl Havtorn sirup

Sådan gør du

Sirup

  • Kog havtorn sirup, appelsinjuice og sukker op lad det koge ca 5 min, presses igennem en fin sigte, koges ned til der er 3 dl tilbage.

Panna cotta

  • Læg husblas i blød i koldt vand, kog fløde, sukker og vaniljepulver op under svag varme til sukkeret er opløst og tages af varmen. Tryk vandet fra husblas og rør den i den varme fløde, vend havtorn sirup i, kom massen i portionsforme sættes på køl indtil brug.

Granatæbler

  • Del granatæblet bank det med en grydeske over en skål, fjern evt den hvide hinde fra kernerne, tilsæt havtorn sirup.

Brændt chokolade

  • Hak chokoladen og fordel den på en bageplade med bagepapir sættes i en forvarmet ovn ved 150 g i 7- 10 min til det er lysebrunt. Tages ud og drysses med tørret bær og kommes på køl, knækkes i portions stykker.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply