Havtaske med tomatkompot og hyldeblomstsauce

Havtaske med tomatkompot og hyldeblomstsauce

Ret: Forret
Køkken: Dansk
Antal: 6
Forfatter: Peter Marker – www.madforsjov.dk

Ingredienser

Fisk

  • 90 g havtaske eller havkat pr person
  • salt, peber, smør og olie

Sauce

  • 2 stk skalotteløg
  • 1/2 dl lys vineddike
  • 1 1/2 dl hyldeblomst
  • 2 dl hvidvin
  • 2 dl piskefløde
  • salt, peber og olie

Tomatkompot

  • 100 g sukker
  • 75 g smør
  • 1/2 dl eddike
  • 5 stk tomater
  • 25 stk oliven uden sten
  • 2 stk løg
  • 75 g mandelsplitter
  • 2 tsk revet peberrod
  • høvlet peberrod til pynt

Sådan gør du

Fisk

  • Rens fisken, skæres ud i portionsstykker, krydres med salt og peber.
    Steges i olie  og smør lige inden servering

Sauce

  • Pil løgene, de hakkes fint og sauteres af i olie. Tilsæt vineddike og koges væk.
    Derefter tilsættes hvidvin og hyldeblomst, koges ned til det halve.
    Kom piskefløden på, det koges jævnt, blendes lige inden servering og smages til med salt og peber.

Tomatkompot

  • Pil løgene, de skæres i tynde både. Skær tomater i både, fjern kernerne, del oliven og fjern stenene.
    Brun sukker af i en gryde, tilsæt smør, kom ingredienserne i. Lad det simre i 15 til 20 minutter. Smag til med salt og peber. Lunes inden servering

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply