Hanebryst med souffléfars, svampefrikasse, rosti og persillesky

Hanebryst med souffléfars, svampefrikasse, rosti og persillesky

Ret: Hovedret
Køkken: Dansk
Antal: 6
Forfatter: Peter Marker – www.madforsjov.dk

Ingredienser

  • 1 stk hanebryst pr person

Fars

  • 1 stk hanebryst til fars
  • 2 stk æggehvider
  • 1/2 dl piskefløde
  • 1/2 bdt basilikum
  • 1 spsk honning og dijonsennep
  • salt og peber

Sky

  • 2 stk skalotteløg
  • 1/2 dl hvid balsamico
  • 4 dl hønseboullion
  • 75 g smør
  • 1/2 bdt persilleblade
  • olie-salt og peber

Rosti

  • 2 stk squash
  • 2 stk æg
  • 150 g mel
  • 1 bdt forårsløg
  • 1/2 bdt basilikum
  • 2 spsk timianblade
  • olie-salt og peber

Svampefrikasse

  • 500 g blandede svampe
  • 3 stk skalotteløg
  • olie-salt og peber
  • 1 dl piskefløde
  • salt og peber
  • revet muskatnød

Sådan gør du

Hanebryst

  • Rens 1 hanebryst til farsen, fjern skind, skær ben fra og skær i tern, blend kødet med æggehvider, basilikumblade og sennep kom lidt fløde i ad gangen, farsen må ikke blive for tynd og smages til med salt og peber.
  • Fjern skin og ben, Skær en dyb lomme i hvert bryst , fyld farsen i lommen og pak kødet stramt ind i smurt stanniol.
  • Ved servering sættes kødet i en forvarmet ovn ved 200 g i 20-25 min hviler i 5 min.

Sky.

  • Pil og hak skalotteløg fint sauter løgene af i lidt olie uden at brune, tilsæt hvid balsamico og koges væk kom hønsefond på koges ned til der er 2 1/2 dl.
  • Pluk persilleblade, blancheres i vand, kom bladene i koldt vand og kom dem op i en sigte og tryk al vandet fra.
  • Ved servering lun saucen op pisk koldt smør i og blend persillen i, smages til med salt og peber.

Rosti.

  • Riv squashen groft på et rivejern kom det op i en skål og drys lidt salt over, lad det trække i 10 min, skyl det og tryk vandet fra i køkkenrulle, kom det op i en skål og tilsæt æg og mel og røres sammen.
  • Rens og snit forårsløg fint, hak timian og basilikum fint røres i sammen med forårsløg smages til med salt og peber. Kom en stor skefuld masse på en varm pande med lidt olie steg rostierne i 3-4 min på hver side til de er gyldne. Kan lunes ved servering, der bliver ca 14-16 stk.

Svampe.

  • Rens løgene og snittes fint, rens svampene og del dem i passende stykker.
  • Rist løgene af i lidt olie uden at brune, kom svampene på brunes lidt tilsæt piskefløden og koges sammen til det har en cremet konsistens smages til med salt og peber.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply