Hanebryst med ristede grøntsager og citrus-sauce

Hanebryst med ristede grøntsager og citrus-sauce

Ret: Hovedret
Køkken: Dansk
Antal: 6
Forfatter: Peter Marker – www.madforsjov.dk

Ingredienser

  • 1 stk hanebryst pr person

Marinade

  • 2 fed hvidløg
  • 2 spsk revet ingefær
  • 1 dl riseddike
  • 1/2 dl honning
  • 1/2 dl olie
  • 1/2 dl hønsefond
  • 2 stk appelsiner saft og skal
  • salt og peber

Grøntsager

  • 1 stk bok choy
  • 3 stilke bladselleri
  • 1 stk rød peberfrugt
  • 2 stk rødløg
  • 150 g bønner

sauce

  • 2 stk skalotteløg
  • 2 fed hvidløg
  • 1/4 dl balsamico
  • 3 dl hønsefond
  • 1 stk citron saften
  • 1 dl piskefløde
  • 50 g smør
  • salt, peber og olie

Sådan gør du

  • Rens hanebryst, skær vingebenet fra og læg bryst stykket til side.
  • Pil hvidløg og riv det fint over en skål tilsæt revet ingefær, pisk riseddike, honning, appelsin saft, skal, fond og olie i smages til med salt og peber.
  • Gem 1 dl af marinaden til grønsagerne.
  • Læg hanebrysterne i en frysepose med marinaden lad det trække 1 time på køl.

Grøntsager

  • Rens kålen og skæres i lange strimler lægges til side, rens bladselleri, peberfrugt og skæres i lange stykker.Pil løg og skæres i halve ringe og rens bønner.
  • Ved servering rist grønsagerne på en pande med olie i ca 3 min kom kålen på og vendes, hæld marinaden på og lad det simre et par minutter.
  • Tag kødet op af marinaden brunes af på en varm pande og kom dem op på en bradepande med bagepapir og kom marinaden over, sættes i en forvarmet ovn ved 180 g i 12-15 min, hviler i 5 min.

Sauce

  • Pil skalotteløg og hvidløg og hak det fint sauteres afi olie tilsæt balsamico og kog det væk, kom hønsefond og citronsaft på og kog det lidt ned, tilsæt piskefløde koges ned.
  • Ved servering kog saucen op og blend koldt smør i smages til med salt og peber.

Noter

Januar 2020

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply