Hanebryst med grøn pasta, citronsauce og stegte grøntsager

Hanebryst med grøn pasta, citronsauce og stegte grøntsager

Ret: Hovedret
Køkken: Dansk
Antal: 6
Forfatter: Peter Marker – www.madforsjov.dk

Ingredienser

  • 1 stk hanebryst pr. person
  • 1/2 dl Mynteblade
  • 2 dl Persilleblade
  • 1 stk skalotteløg
  • 2 spsk tamari
  • 3 spsk sød chilisauce
  • olie-salt og peber

Sauce:

  • 1 stk skalotteløg
  • 1 stk citron – saften
  • 5 dl Hønsefond
  • 1tsk gurkemeje
  • olie-salt og peber

Grøntsager

  • 1 stk fennikel
  • 1 stk rød peber
  • 1stk gul peber
  • 150 g grønne bønner
  • 2 spsk sesamfrø
  • 1/2 dl Soja
  • Olie

Sådan gør du

  • Pil og hak skalotteløg.
  • Rens krydderurterne — hakkes eller blendes med resten af ingredienserne.
  • Kom pastaen ind under skindet af hanebrysteme.
  • Pensel med olie, krydders med salt og peber.
  • Ved serveringen sættes brysteme i en forvarmet ovn ved 200 grader i ca. 20 min.

Sauce

  • Pil og hak skalotteløg fint.
  • Sauteres af i olie uden at brune.
  • Tilsæt citronsaft — koges ned.
  • Kom hønsefond på — koges ned med gurkemeje.
  • Smages til med salt og peber.
  • Jævnes med lidt maizena udrørt i vand.

Grøntsager:

  • Rens og snit fennikel og peberfrugt fint.
  • Rens bønner.
  • Rist sesamfrø af på en tør pande — sættes-til side.
  • Rist grøntsagerne af i olie til de er sprøde.
  • Kom soja på og lad det simre minutter.
  • Vend sesamfrø i lige inden serveringen.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply