Glaseret lammeculotte med spidskål, aspargesmuffins og karrysauce

Glaseret lammeculotte med spidskål, aspargesmuffins og karrysauce

Ret: Hovedret
Køkken: Dansk
Antal: 6
Forfatter: Peter Marker – www.madforsjov.dk

Ingredienser

  • 1 stk lammeculotte pr. person
  • 2 fed hvidløg
  • 2 spsk honning
  • 2 spsk soja
  • 1 spsk olie

Sauce:

  • 1 stk skalotteløg
  • 1 stk æble
  • 1-2 spsk karry
  • 50 g smuttede mandler
  • Olie
  • 5 dl Hønsefond
  • 2 dl Piskefløde
  • Salt — peber

Aspargesmuffins

  • 2 dl Hvedemel
  • 1/2 dl Majsmel
  • 1 tsk bagepulver
  • 4 stk æg
  • 2 dl Kærnemælk
  • 1 bdt Asparges
  • salt — peber
  • smør — majsmel

Spidskål:

  • 1 – 1 1/2 stk spidskål
  • vand — salt
  • 1/2 bdt Kørvel
  • 75 g smør
  • 2 stk tomater i tem

Sådan gør du

  • Rens kødet for sener og evt. fedt. Rids kødet — brunes af i olie.
  • Pisk honning, soja, olie, presset hvidløg, salt og peber sammen. Pensel kødet.
  • Ved serveringen sættes kødet i ovnen ved 200 0 i ca. 10 min. — hviler lunt i 10 min.

Majsmuffins

  • Snit asparges fint — blancheres i vand og salt. Kommes op i en sigte.
  • Bland mel, majsmel og bagepulver.
  • Pisk æg og kærnemælk sammen.
  • Sigt melblandingen i.
  • Vend asparges i og smag til med salt og peber.
  • Smør portionsforme med smør — drysses med majsmel.
  • Fordel massen heri — Ca. 3/4 fyldte. Sættes i en forvarmet ovn ved 200 0 i ca. 20-25 min.

Spidskål:

  • Del spidskål i portionsstykker — blancheres i vand — salt.
  • Lægges på køkkenrulle, så væden kommer fra.
  • Rør smørret med finthakket kørvel — skær tomatkødet i fine tern.
  • Ved serveringen fordeles smørret over spidskålen — drys med tomatkødet.
  • Lunes i ovnen ved 200 grader

Sauce:

  • Hak løg, æble og mandler meget fint. Sauteres afi olie. Tilsæt karry. Kom hønsefond på — koges ned.
  • Tilsæt piskefløde — koges jævn. Blendes ved serveringen.

Noter

Marts 2009

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply