Fiskesuppe med skaldyr

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Fiskesuppe med skaldyr

Ret: Forret
Køkken: Dansk
Antal: 6
Forfatter: Peter Marker – www.madforsjov.dk

Ingredienser

Grundsuppe

  • 1 kg. fiskeben
  • 1 dl. vineddike
  • 1/2 fl hvidvin
  • 1 1/4 l hønsefond
  • olie
  • 2 stk. løg
  • 1/2 fed hvidløg
  • 1/2 stk porre

Aioli

  • 2 stk æggeblommer
  • 2 tsk Dijonsennep
  • 4-6 fed hvidløg
  • 2 dl olie raps
  • salt, peber og citronsaft

Suppe

  • 1/2 stk porre
  • 1 stk løg
  • 1 stk rød chili
  • 3 spsk tomatpuré
  • 1 spsk paprika
  • olie

Fyld

  • 1/2 stk rød peberfrugt
  • 1/2 stk gul peberfrugt
  • 3 stk tigerrejer pr person
  • 3 stk jomfruhummer pr person
  • trøfffelolie
  • salt og peber
  • små træspyd

Sådan gør du

Grundsuppe:

  • Rist fiskebenene af i olie. Tilsæt eddike, hvidvin og fond.
  • Rens grøntsagerne og skær dem i tern.
  • Lad suppen simre i 15 min. Sigt suppen.

Suppe:

  • Rens grøntsagerne og skær dem i tern.
  • Ristes af i olie.
  • Kom tomatpure og paprika i – lad det simre i 5 min.
  • Tilsæt fiskefonden og lad suppen koge i 10 – 15 min.
  • Sigtes.
  • Ved serveringen varmes suppen.
  • Smages til med salt og peber.

Fyld:

  • Rens skaldyr og peberfrugt. Skær peberfrugten i strimler.
  • Sættes på et spyd – skiftevis skaldyr og peberfrugt.
  • Pensles med olie og steg dem i ovnen ved 200 grader.

Aioli:

  • Pisk æggeblommerne med sennep og salt til det er stift.
  • Hæld lidt olie i ad gangen og pisk til det har en passende konsistens.
  • Smages til med presset hvidløg, citronsaft og peber.
  • Til suppen serveres tynde ristede skiver af flutes.

Noter

Oktober 2005

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply